Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.03.2007 17:42 - Наистина мразя израза „Мъжко момиче”
Автор: melinafiori Категория: Тя и той   
Прочетен: 772 Коментари: 0 Гласове:
0



Често чуваме за някоя жена, че била „мъжко момиче”. Така обикновено представят някого мъжете и това е израз на тяхното одобрение и приемане в мъжкия им клуб (най-много до бара, не се лъжете, никой няма да ви пусне в банята). Какво обаче значи „мъжко момиче”? Вероятно колкото са господата, произнесли въпросната фраза, толкова са и значенията й. Нека разгледаме няколко. Мъжете често наричат така мъжкараните. Само че... какво им е хубаво на мъжкараните? Да не би случайно да има шанс някой мъж да ги хареса? Може би. В някой друг живот. Или пък са симпатични на представителките на нашия пол? Хайде де! Никоя от нас не си пада по тях, те са хибрид, който би се харесал най-много на жена с хомосексуална ориентация.

Други влагат в понятието „мъжко момиче” пословичната мъжка издържливост. Че мъжете са ужасно издържливи, само стой, та гледай! Тъй като са по-принцип по-силни от нас, и най-малката настинка ги поваля на легло и ги прави неспособни да мръднат оттам. Знае ли някой, може това да е смъртният им одър... А какво да кажем за сексуалната им издържливост? Издържат точно толкова колкото да свършат много преди теб: ) Я да видим още един въпрос: може ли мъжът при всичката си издържливост да понесе раждане? (при това не той да ражда, а жена му). Толкова е голям броят на мъжете, на които им прилошава при този свещен за нас акт, че ум да ти зайде.

Да се върнем обаче на вариациите по термина „мъжко момиче”. Мъжете с гордост, а жените със завист класифицират така нашите посестрими, които  не са подли, подмолни, не клюкарстват. Но... което е най-важното, те говорят направо, без да увъртат. Аха! Явно това е да си „мъжко момиче”. Да си казваш всичко честно. Жалко само, ако е така, че повечето мъже не са „мъжки момчета”. Дори и да направят грешка, дори и да не могат да направят нещо за нас, те няма да дойдат и да си признаят (въпреки че ние на мига ще им го простим.) Ей! Да не си помислите, че ви приканвам да изповядвате изневери! Зарежете тая работа! Не стига, че ни изневерявате, ами на това отгоре и ще ни товарите с вашите грехове. Не, думата ми е за по-простичките, ежедневните неща, пред които един мъж би трябвало да може да застане и да каже: Ето тук сгреших. Ето това не го мога. Ето за това не мога да застана зад теб. И... т.н.  А те крият до последно, докато истината излиза наяве. А пък истината винаги има неприятния навик да излиза наяве. И после не могат да разберат, защо сме сърдити. Ами сърдити сме не за друго, а защото не искаме да научаваме какво става в нашия живот от медиите. (В Щатите през последните две десетителия процъфтяват точно тези ток шоута, в които се изповядват изневери, дребни и по-големи прегрешения и потърпевшата ги разбира от телевизията).

А може би „мъжко момиче” е това, което може да понесе ефекта от действията на не толкова „мъжкото момче”. Мечтайте си! Тази, която ви трае и ви обича, ви трае точно защото не е като вас. Защото е 100 % мила, нежна и разбрана жена. А за „мъжкото момиче”: не ме дразни точно изразът, а двойният стандарт, който стои зад него.



Тагове:   мъжко,   момиче,   наистина,   МРАЗЯ,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: melinafiori
Категория: Тя и той
Прочетен: 34911
Постинги: 22
Коментари: 18
Гласове: 95
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930